Cristoffer (stora bilden) och Johan Lilliecreutz pratar skog med sin inköpare Josef Karlsson

Cristoffer (stora bilden) och Johan Lilliecreutz pratar skog med sin inköpare Josef Karlsson

Aktuellt / Senaste nytt

Digital teknik funkar utmärkt i vår tid

Publicerad 2020-03-26

Det gäller att vara med i utvecklingen! Cristoffer Lilliecreutz, 89 år, drar sig inte för att utnyttja tekniken under oroliga tider som dessa för att få prata skog med Sydveds inköpare Josef Karlsson!

Ingenting hindrar Johan Lilliecreutz från att tillsammans med sin far Cristoffer planera kommande åtgärder på fastigheten. Med digital teknik kan de enkelt fatta beslut tillsammans med sin Sydvedare Josef Karlsson kring planteringen efter en tidigare avverkning.

– Vi pratade om upphuggning av barkborreangripna träd och några vindfällen. De har också beställt en skogsbruksplan och nu väntar vi på den för att få en överblick av kommande åtgärder. Vi pratade även om att de skulle certifiera fastigheten, berättar Josef.

Fler digitala tjänster

Sydved erbjuder ett flertal digitala tjänster till alla skogsägare som samarbetar med Sydved. Du får information och relevant hjälp för din skog, precis när du behöver den. Med Skogen Live kan du med sms följa din avverkning från det att Sydved påbörjar avverkningen tills det att uppdragsredovisningen är klar. Dina inmätningar och din redovisning hittar du senare i vårt inloggade läge Min skog, som är dina personliga sidor. Dessutom kan du använda skogsägarappen Min skog för att till exempel markera vindfällen på din fastighet.

    Läs mer om våra digitala tjänster

    • Få full koll på dina skogliga uppdrag med vårt inloggade läge, Min skog
    • Följ din pågående avverkning med Skogen Live
    • Använd vår skogsägarapp Min skog för att se fastighetsgränser och markera vindfällen eller svampställen när du strövar i din skog.
Foto: Josef Karlsson