Aktuellt / Senaste nytt

Lövskog i fokus på Borgeby

Publicerad 2022-07-05

Lövskogsskötsel och i synnerhet bokskogar var temat i Sydveds monter på Borgeby fältdagar, Sveriges största lantbruksmässa med framförallt svenska men även en del utländska utställare.

Mässan ägde rum 29-30 juni och de flesta besökarna kom från norra Europa, men även från Baltikum. På Borgeby finns det mesta av det senaste i maskinteknik, odlingsteknik av både spannmål och grovfoder, inredning och hjälpmedel i djurstallar med mera. Även ledande företag inom rådgivning, banker och mäklarbranschen fanns representerade och som komplement till detta ställde Sydved upp för skogsbrukets räkning.

– Vi hade inriktning mot lövskogsskötsel i allmänhet och bokskogar i synnerhet med tanke på vårt starka behov av dessa sortiment till Nymölla. Då vi befann oss i de södra delarna av Skåne så var det enkelt att få in samtalen om skötsel av skogarna i denna landsände, säger Martin Ohlsson på Sydved.

Sydveds ”Gissa trädslaget”-tävling där vi hade med våra vanliga trädslag för att testa besökarnas kunskaper var lika populär som vanligt.

– Önskar du få gratis skoglig rådgivning om bland annat skötsel av lövskog så är du välkommen att kontakta din lokala Sydvedare, tipsar Martin Ohlson.

Text: Martin Ohlsson Foto: Göran Mathiasson