Aktuellt / Senaste nytt

Skogmässa på Bolmsö lockade 3500 besökare

Publicerad 2018-04-13

Lördagen den 7 april bjöd familjen Kristiansson i Hov på Bolmsö på skogsmässa för första gången. Ett 40-tal utställare stod redo på lördagen i sina montrar och inväntade besökarna. Färjeleden var högt trafikerad denna dag och kön var ovanligt lång, skeppet seglade för fullt mellan färjelägena. För de som kom över bron med bil var det ett lämmeltåg av sällan skådat slag från Ljungby.

Eva och Tommy Kristiansson har lagt ner mycket tid och pengar på att göra reklam för mässan. Annonser i lokaltidningarna runt om i Småland har duggat tätt i omgångar, samtidigt som utställarna hjälptes åt att göra reklam genom sina kanaler.

Utöver Sydved och andra virkesköpande aktörer fann man som besökare även ett stort utbud av maskiner, stort som smått. Dagen bjöd verkligen på något intressant för alla!

Sydvedarna Axel och Carl-Johan på plats

Alla barn som gick igenom Sydveds monter fick en ballong på pinne. Carl-Johan Savin som är den lokala inköparen i området var givetvis på plats.

Kollegan Axel Hjelm som under januari började som virkesinköpare i Markaryd var även på plats och presenterade sig.

Grot-ökning runt Ljungby

Fredrik Steineck från Stora Enso Bioenergi visade olika kvalitéer på flis vilket var uppskattat då framtagning av grot har ökat markant runt Ljungby de senaste åren. Stora Enso Bioenergi försörjer den lokala värmepannan i Ljungby med flis, som i sin tur håller Ljungbys invånare och industrier varma.

Ett mycket lyckat arrangemang för hela familjen!

April 2018

Mässan levde mer än väl upp till förväntningarna. Omkring 3 500 besökare kom till Hov under dagen. Bland de besökande var barnfamiljerna väl representerade och barnvagnarna rullade tätt på grusvägen.

Mässan levde mer än väl upp till förväntningarna. Omkring 3 500 besökare kom till Hov under dagen. Bland de besökande var barnfamiljerna väl representerade och barnvagnarna rullade tätt på grusvägen.

Text: Carl-Johan Savin Foto: Carl-Johan Savin, Oskar Swahn och Lisa Skagerberg