Aktuellt / Senaste nytt

300 personer lockades till skogsdag utanför Falköping

Publicerad 2019-03-21

Det blev en lyckad dag i fredags när Sydveds distrikt Falköping anordnade en skogsdag ute i Ulleneskogarna på Grytens häradsallmänning. Dagen var välbesökt, drygt 300 personer gick slingan. Och intresset från dem var stort!

Längs den cirka tre kilometer långa slingan fanns elva stationer och utställare. På halva vägen låg det så kallade "torget" där bland annat några av Sydveds inköpare på distriktet var på plats för frågor och diskussion. Det bjöds även på Bison-burgare som tillagades av Wrågården.

Hela dagen präglades av en positiv anda och utställarna var mycket nöjda med dagen, och kunde konstatera att besökarna var väldigt intresserade av det de fick se och höra.

Utställarna var: Timmele Planskola, Mössebergs Skogstjänst (röjning), Svenska skogsplantor, Hermanssons skogstjänst (gallringsskördare), Torbjörn Knipbo (planläggning), Areal, LRF konsult, Handelsbanken, Landshypotek, Malwa, Axima Floby, Skogforsk (förädling av tall), Jägareförbundet (vilt i balans) samt Skogsstyrelsen som pratade om barkborreskador.

Text och foto: Martin Thor