Aktuellt / Senaste nytt

Smygpremiär på den nya lastbilshuggen utanför Växjö

Publicerad 2018-06-13

Distrikt Älmhults och Stora Enso Bioenergis flisentreprenör Skabe flis AB har under senaste veckan provkört den nya lastbilshuggen i trakterna runt Växjö.

Efter de sista finjusteringarna och några små testkörningar under senvåren hemma på gården var det dags för Skabe flis premiärtur med sin nya lastbilshugg.

Premiärlasset till Veab

Skabe flis har sitt säte i Grimslöv utanför Växjö och givetvis gick det första färdiga lasset in till Växjös egen värmepanna Veab. Pannan kommer vara en av huvudmottagarna för lastbilens leveranser, tillsammans med Ljungby Energis panna.

Första lastbilshuggen för Skabe flis

Skabe flis har sen flera år varit verksam med flisning av grot med hjälp av klassiska skotarburna välthuggar och har i dagsläget en i full drift.

Den nya lastbilshuggen är dock den första för företaget. Tillskottet i maskinparken innebär både en expansion och möjliggör att man nu erbjuder en bredare service till flisningssäsong vintern 2018/2019.

Vi på Sydveds distrikt Älmhult önskar Skabe flis lycka till med den nya lastbilen, och vi hoppas att få se den ofta utmed vägarna runt omkring i Kronoberg.

Juni 2018

Första lasset är snart klart. Det varma vädret ställer till en del små besvär och för att kyla lastbilsmotorn så mycket som möjligt har motorhuven öppnats.

Första lasset är snart klart. Det varma vädret ställer till en del små besvär och för att kyla lastbilsmotorn så mycket som möjligt har motorhuven öppnats.

Text: Viktor Jonsson Foto: Greger Johansson