Aktuellt / Senaste nytt

Sydvedsentreprenörer besöker Bjernareds sågverk

Publicerad 2023-06-21

Bjernareds sågverk är ett halländskt familjeföretag som har specialiserat sig på att såga längre längder grantimmer. I juni var Sydveds entreprenörer i område Väst på ett uppskattat studiebesök där.

Inom vår geografi samarbetar Sydved med många lokala sågverk och en solig dag i juni fick Sydveds entreprenörer chansen att besöka Bjernareds sågverk för att få information och utbildning om produktionen, marknaden och önskemål kring aptering.

Bjernareds Sågverk är ett halländskt familjeföretag som har specialiserat sig på att såga längre längder grantimmer. De långa längderna skapar extra krav på våra skogsentreprenörers hantering i skogen för att undvika kvalitetsfel som kapsprickor, fällsprickor och krök. Tips och trix delades flitigt mellan deltagarna för att på bästa sätt hantera råvaran för att få fram högsta möjliga värde för både säljare och köpare.

Att optimera skogens nytta och ekonomiska utfall med rätt sortiment på rätt avverkning är Sydveds specialitet. Genom samarbete med flera aktörer i förädlingskedjan ser vi till att vid varje skoglig åtgärd göra det bästa av våra leverantörers skogar.

Text och foto: Daniel Gustafsson