Aktuellt / Senaste nytt

Therese Fjordäng ny inköpare på Aspadistriktet

Publicerad 2021-05-31

Nu hälsar vi Therese Fjordäng, boende mellan Snavlunda och Vretstorp i södra Närke, välkommen till Sydved! Skogen engagerar henne, men också triathlon, trädgårdsarbete och jaktlabradoren Dunder.

Vad gör du på Sydved?

– Jag är inköpare på distrikt Aspa, med kontor i Mariestad, och kommer jobba i norra Skaraborg. Det vill säga Gullspång, Otterbäcken, Hova och ner mot Mariestad.

Vad gjorde du innan du kom till Sydved?

– I dagarna tar jag min examen från Skogskandidatprogrammet på Linnéuniversitetet i Växjö. Men jag har också kandidatexamen i idrott och har jobbat i specialistbutiker för löpning, cykel och längdskidor.

Hur fastnade du för att jobba med skog?

– Sedan barnsben har jag vistats i skogen och alltid tyckt om det. När vi flyttade till vår lilla gård med skogen bakom knuten infann sig intresset för skogen som arbetsplats. Det finns väldigt många yrkesroller i skogen som jag inte visste om.

Vad gör du efter jobbet?

– Jag tränar och tävlar i löpning och triathlon, det tar mycket tid! Jag är engagerad i vår förening Vretstorps IF och så odlar jag mycket hemma i trädgården. Just nu har vi en unghund hemma som också behöver mycket tid. Sen är dagen slut!

En kompis på jobbet är jaktlabradoren Dunder.

En kompis på jobbet är jaktlabradoren Dunder.