Aktuellt / Senaste nytt

Marknad och biokomposit på skogskväll i Skavböke bygdegård

Publicerad 2018-12-13

I veckan som gick anordnade Swedbank en skogskväll i Skavböke bygdegård strax norr om Oskarström. Sydved var på plats och informerade om både biokomposit och om läget på marknaden.

Ett fyrtiotal skogsägare var med på informationsträffen där Swedbanks Jonas Larsson hälsade välkommen.

Sågverksmarknaden

Vida Skogs VD, Jörgen Henriksson, berättade om läget på sågverksmarknaden samt också Vidas syn på läget inom sågverksbranschen. Sammanfattningsvis kan man säga att det är positiva tongångar, men att man efter en lång period av uppåtgående priser nu på vissa marknader märker en viss avmattning på försäljningssidan.

Efter Jörgens anförande bjöds det på kaffe och macka, och de som samlats för kvällen kunde mingla lite och prata med varandra en stund.

Biokomposit och god marknad

Efter fikat var det Sydveds tur att äntra scenen. Vår information hade fokus på det goda marknadsläget med god efterfrågan på samtliga sortiment samt historiskt goda priser.

Vi informerade även om Stora Enso Hyltes koncept med biokompositmassa som ersättning i formpressade plastprodukter där plast kommer att kunna ersättas av förnyelsebar träfiber.

Barkborreläge

Avslutningsvis höll Södras inspektor Rasmus Nilsson ett anförande om bland annat Södras engagemang inom den skogliga näringspolitiken. Han informerade också om läget vad gäller barkborreangrepp i vår närhet.

Text: Eddie Nilsson Foto: Mattias Bokinge