Aktuellt / Senaste nytt

Praktikant på distrikt Jönköping

Publicerad 2018-12-13

Philip Ling har under de senaste veckorna gjort sin praktik på distrikt Jönköping. Till vardags läser han ett skogligt basår på Stora Segerstad Naturbrukscentrum och erbjuds efter sin utbildning en garanterad plats till SLU:s skogsmästarprogram.

Under många år har Stora Segerstad Naturbrukscentrum erbjudit Skogligt basår, det skogliga basåret är en högskoleutbildning på 60 poäng som ger behörighet och platsgaranti till SLU:s skogsmästarprogram i Skinnskatteberg.

Växande skogsintresse

En av dessa elever, 24-årige Philip Ling, har under ett par veckor gjort praktik på distrikt Jönköping. Philip har gått byggprogrammet på gymnasiet och under fem år arbetat som snickare, men ett växande intresse för skogen gjorde att han valde att gå skogligt basår, tanken är att sedan genomföra skogsmästarutbildningen i Skinnskatteberg.​

Följer med en inköpare

Philip har fått vara med på skogsägarbesök, träffat skogsentreprenörer, åkt timmerbil och varit på distriktskontoret, "vi försöker alltid visa helhetsbilden hur det är att jobba som inköpare", säger Bengt Sjöfors på distrikt Jönköping.

December 2018

Philip Ling praktiserar som inköpare.

Philip Ling praktiserar som inköpare.

Besökte Martin Lindahl, Dannäs Gräv AB​

Besökte Martin Lindahl, Dannäs Gräv AB​

Text: Bengt Sjöfors