Praktikanten Daniel Ridderbjelke är med när en beståndsgräns i en förstagallring på Uddetorp Säteri markeras.

Praktikanten Daniel Ridderbjelke är med när en beståndsgräns i en förstagallring på Uddetorp Säteri markeras.

Aktuellt / Senaste nytt

Praktikanten Daniel är med oss i Falköping

Publicerad 2020-03-03

I två veckor har distrikt Falköping förstärkts med Daniel Ridderbjelke som läser ett skogligt basår. Under den här tiden har han bland annat varit med på besök hos skogsägare och fått vara med vid planering av olika skogliga åtgärder.

Distrikt Falköping på Sydved har haft förmånen att ha Daniel Ridderbjelke som praktikant under två veckor i februari. Daniel läser ett skogligt basår som innebär 20 skolförlagda veckor samt 20 veckor praktik hos olika företag inom skogsbranschen.

Det skogliga basåret är till för alla som är intresserade av skog och som vill läsa till skogsmästare i Skinnskatteberg, men som inte har fått behörigheten via gymnasiet. Det är en fantastisk möjlighet för de som vill byta bransch i arbetslivet.

Arbetet som inköpare verkar intressant, då man har möjlighet att jobba både inom- och utomhus samt träffar många människor.
Daniel Ridderbjelke

På Sydved har Daniel fått vara med i den dagliga verksamheten med besök hos skogsägare, distriktsmöten samt planering av olika skogliga åtgärder. Han har även varit med en av Sydveds skogsbruksplanläggare under en tidigare praktikvecka för att se hur en planläggare planerar sitt arbete.

Arbetet som inköpare tycker Daniel verkar intressant och varierat med mycket kontakter med skogsägare. Och ur Sydveds perspektiv är det mycket intressant och givande att få träffa personer som vill jobba i skogsbranschen.

Foto: Daniel Marinder